Baby spa

Baby spa

Naast mijn werk als verpleegkundige (waarvan ook 5 jaar ervaring op de afdeling verloskunde) heb ik in 2016 de opleiding docent babymassage gevolgd. Ik ben dan ook gecertificeerd docent babymassage. Daarnaast heb ik ervaring met het masseren van te vroeg geboren baby’s. Deze vorm van massage mag alleen in overleg met de kinderarts.

Waarom een babymassage? Een babymassage is zoveel meer dan met je baby bezig zijn. Het geeft jou en je baby zoveel ontspanning. Ook leer je de lichaamstaal van je baby kennen.  In India is een babymassage een onderdeel van de dagelijkse verzorging van moeder op kind. De voordelen op een rijtje:

  • Tijdens het masseren komt het hormoon serotonine vrij. Dit is een gelukshormoon. Daarnaast gaat de hartslag van de baby omlaag en gaat je baby rustiger ademhalen. Stress wordt dus verminderd.
  • Minder onrust/huilen
  • Krampjes verminderen of constipatie
  • Beter slapen
  • Gunstige invloed op het immuunsysteem
  • Verbetering van de groei
  • Gunstige invloed op de hersenen

En zo zijn er nog veel meer voordelen. Daarnaast wordt babymassage inmiddels aangeraden door de kinderarts.

Vanaf de leeftijd van vier weken bent u van harte welkom voor een babymassage. Uiteraard zal ik zoveel mogelijk voordoen op een pop en u helpen waar nodig. Uw baby zal namelijk het liefst u willen zien en voelen. Uw baby wordt onder professionele begeleiding door papa of mama gemasseerd. Onder de vier weken kost het uw baby teveel inspanning.  Van te voren spreken we af wat uw verwachtingen en wensen zijn van de massage.

Motherhoed doet geen babymassage in de volgende situaties:

  • Ziek zijn, niet lekker zijn of koorts
  • Bij huiduitslag
  • Pas na een week van een vaccinatie. Bij sommige vaccinaties treed een reactie van de vaccinatie later op. Graag vraag ik u dan ook dit even te vragen bij het bureau waar u uw vaccinatie voor uw baby heeft laten doen.

Voor een babymassage nemen we ruim de tijd. Er is ruimte en tijd voor het eventuele voeden van uw baby. Indien u borstvoeding geeft is daar privé, tijd en ruimte voor. Naast mijn ruime ervaring als verpleegkundige op de kraamafdeling, heb ik ook het certificaat borstvoedingsprotocol behaald bij een lactatiekundige. Wel is het handig om te weten dat uw baby na de babymassage een lange tijd kan slapen. Als moeder van vijf kinderen weet ik als geen ander, dat de voedingen niet altijd te plannen zijn. We nemen dus de tijd, pas dan is het ook echt ontspanning voor beide.

De babymassage is te combineren met floaten. Floaten kan al vanaf de leeftijd van 2 weken tot 6 maanden.

Uiteraard ben ik ook in het bezit van een EHBO baby/kind diploma.

Je baby krijgt een veilige drijfband om. De band voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Dit is een speciale band, waardoor uw baby zich vrij kan bewegen in de baby jacuzzi.  Alles gaat onder professionele begeleiding.