Baby Spa Lelystad

Baby Spa Lelystad

Baby Spa

Baby spa is een heerlijke manier om ontspanning te zoeken voor u en je baby. Een baby spa is kortgezegd een wellnesscentrum voor baby’s. Onze baby spa in Lelystad is een ruimte waarin je baby kan ontspannen in een baby jacuzzi. Deze baby jacuzzi is een speciaal ingerichte kleine en veiligere versie van een normale jacuzzi. In de baby spa van Motherhoed krijgt elke baby een eigen bad, met water wat na elke sessie ververst wordt. Het water van de jacuzzi heeft de juiste temperatuur voor jouw baby en bevat geen gevaarlijke stoffen. 

Je kindje blijft drijven via een baby float, een speciale opblaasbare zwemring. Je baby krijgt dus een veilige drijfband om. De band voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Dit is een speciale band, waardoor je baby zich vrij kan bewegen in de baby jacuzzi. 

Naast onze baby spa bieden wij ook babymassages. 

Babymassages

In 2016 heb ik naast mijn werk als verpleegkundige (waarvan ook 5 jaar ervaring op de afdeling verloskunde) een opleiding docent babymassage gevolgd. Ook heb ik ervaring met het masseren van te vroeg geboren baby’s. Let op: deze vorm van massage mag alleen in overleg met de kinderarts.

Waarom baby spa en babymassages?

Een baby spa en babymassage zijn zoveel meer dan met je baby bezig zijn. Het geeft jou en je baby heerlijke ontspanning. Ook leer je de lichaamstaal van je baby kennen. Zo is in India een babymassage onderdeel van de dagelijkse verzorging van moeder op kind. 

De voordelen van onze baby spa in Lelystad

 • Baby spa verbetert de band tussen ouders en baby’s.
 • Het is een heerlijk moment voor beiden om te ontspannen.
 • Baby spa verlaagt stress en verbetert de groei. 

De voordelen van een babymassage

 • Tijdens het masseren komt het hormoon serotonine vrij. Dit is een gelukshormoon. 
 • De hartslag van de baby gaat omlaag en gaat je baby rustiger ademhalen. Stress wordt dus verminderd.
 • Minder onrust/huilen.
 • Krampjes verminderen of constipatie.
 • Beter slapen.
 • Gunstige invloed op het immuunsysteem.
 • Verbetering van de groei.
 • Gunstige invloed op de hersenen.

Vanaf de leeftijd van vier weken bent u van harte welkom voor baby spa of een babymassage (prematuur in overleg). Wanneer je langskomt doen we eerst zoveel mogelijk voor op een pop, en helpen je waar nodig is. Het is voor de baby namelijk belangrijk dat deze jou als ouder ziet en voelt. Hierbij wordt je baby onder professionele begeleiding door papa of mama gemasseerd. Van te voren spreken we af wat jouw verwachtingen en wensen zijn van de massage.

Motherhoed doet geen babymassage in de volgende situaties:

 • Ziek zijn, niet lekker zijn of koorts
 • Bij huiduitslag
 • Pas na een week van een vaccinatie. Bij sommige vaccinaties treed een reactie van de vaccinatie later op. Graag vraag ik u dan ook dit even te vragen bij het bureau waar jij je vaccinatie voor je baby hebt laten doen.
 • Voor een babymassage nemen we ruim de tijd. Er is ruimte en tijd voor het eventuele voeden van je baby. Indien u borstvoeding geeft is daar privé, tijd en ruimte voor. Naast mijn ruime ervaring als verpleegkundige op de kraamafdeling, heb ik ook het certificaat borstvoedingsprotocol behaald bij een lactatiekundige. Wel is het handig om te weten dat je baby na de babymassage een lange tijd kan slapen. Als moeder van vijf kinderen weet ik als geen ander, dat de voedingen niet altijd te plannen zijn. We nemen dus de tijd, pas dan is het ook echt ontspanning voor beide.

De babymassage is te combineren met floaten. Floaten kan al vanaf de leeftijd van 2 weken tot 12 maanden. Vanaf 3 keer is er de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen, hierdoor ontvang je per keer € 5,- korting!

Uiteraard zijn wij in het bezit van een EHBO baby/kind diploma.