Zwangerschapsmassage in Lelystad

Zwangerschapsmassage in Lelystad

Zwangerschapsmassage in Lelystad

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op zwangere vrouwen. Dit houdt in dat een zwangerschapsmassage minder stevig is dan een normale massage. Tijdens een zwangerschapsmassage worden de drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder vermeden. Ook wordt er niet bij je buik gemasseerd. Dit kunnen tijdens je zwangerschap namelijk gevoelige plekken zijn. Wel wordt er tijdens deze massage extra aandacht geschonken aan je benen. Je benen kunnen als je zwanger bent namelijk sneller vermoeid raken. Tijdens de massage kun je op een speciaal kussen liggen waarop je veilig tot aan het eind van de zwangerschap op je buik kunt liggen. Motherhoed heet je graag welkom voor een zwangerschapsmassage in Lelystad.

De voordelen van een zwangerschapsmassage bij Motherhoed in Lelystad

Een zwangerschapsmassage bij Motherhoed geeft naast ontspanning veel lichamelijk voordelen. Zo versterkt het je mentale gezondheid en het vermindert stress doordat stresshormonen worden verlaagd. Daarnaast wordt er tijdens de zwangerschapsmassage door je lichaam oxytocine aangemaakt, een stof waardoor mensen zich vaak gelukkiger voelen. 

Verbeterde weerstand

Door de zwangerschapsmassage wordt je weerstand versterkt. Je slaapt beter, je lichaam maakt positieve hormonen aan en de doorbloeding wordt verbeterd waardoor je immuunsysteem verbetert. 

Bloedcirculatie en pijnklachten

Via de massage wordt je bloedcirculatie verbetert, wat voor een betere afvoer van afvalstoffen en een verlichting van spataderen zorgt. Ook worden pijnklachten als rugpijn, krampen en schouderpijn verlicht doordat je spieren soepeler worden gemaakt. Ten slotte houdt je dankzij een zwangerschapsmassage minder vocht vast omdat de massage voor een betere vochtafdrijving zorgt. 

Wanneer geen zwangerschapsmassage?

Motherhoed masseert niet wanneer je in het eerste trimester van je zwangerschap zit. Daarnaast verzoeken wij je om je verloskundige of gynaecoloog om toestemming te vragen voor de zwangerschapsmassage. Dit omdat er ook contra indicaties zijn voor een zwangerschapsmassage, namelijk: 

  • Koorts
  • Trombose
  • Hartklachten
  • Spataderen
  • Hoge bloeddruk

Neem contact met ons op voor vragen

Uit ervaring als verpleegkundige weet ik dat een zwangerschapsmassage meer voordelen heeft dan nadelen. Motherhoed wil het beste voor je en je baby, vandaar dat wij verzoeken om eerst te overleggen met je verloskundige of arts. Bij interesse of voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via het contactformulier

Zwangerschapsmassage in Lelystad